Natur-metoden – Ny flik på vår hemsida!

Natur-metodenNär naturen själv får tala!

Det jag kallar för naturmetod är en gammal metod, som jag använder som redskap – men självklart bara om kunden frågar och vill.

Denna metod, som jag nu utvecklar och förmedlar vidare, går ut på att jag tillsammans med platsen känner in, läser av och ger svar på de stora huvudfrågorna i trädgården. På detta sätt får platsen den balans och harmoni som behövs, och vi skapar på så sätt tillsammans en hållbar trädgård som alla trivs i – växter, människor, djur….!

När jag använder mig av denna metod väger jag in mina mångåriga yrkeskunskaper, tillsammans med de svar, som pekarna ger mig – trädgården själv. Pekarna är mina verktyg. Utifrån detta får vi ett svar som vi bestämmer oss för. Det är det svaret som är optimalt för platsen och trädgårdens ägare. En trädgård att verkligen trivas i!

Det kan vara frågor som: -Vart kommer trädet att bäst trivas, väg även in det estetiska? Eller, Vart ska uteplatsen placeras för att trädgården ska fungera bäst estetiskt och praktiskt? Exakta poolplaceringen? Varför växer inte häcken/växterna så som vi vill, fast vi gjort enligt konstens alla regler? Med mera, med mera.

Många av svaren känner jag in utan pekarna, men ibland går det snabbare med dess hjälp, eller så fastnar jag, blir osäker eller vet inte, och då är detta redskap en stor tillgång. Platsen/naturen/trädgården får komma in och säga sitt. Man kan kort säga att jag kommunicerar med den.

Detta är en metod som jag är mycket tacksam över att jag har förmånen att ha fått till mig ♥

Fråga mig gärna mer //Stina ♥

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.