Currylinjer

Currylinjen kan ses som en halv meter bred osynlig vägg. På marken bildar den ett rutmönster som finns jorden runt. Hos oss är rutstorleken fyra meter. Vistas vi länge på en currylinje, eller ännu värre ett currykryss, förlorar vår kropp kraft. Vi arbetar sämre, vi sover oroligt. Currylinjen flyttar sig inte utan ligger fast. Det räcker med att vi flyttar stolen eller sängen en meter för att vi ska känna en tydlig förbättring i välbefinnandet.

Våra förfäder kände väl till currylinjer. Husen byggdes så att väggarna placerades i currylinjerna och på så vis blev rummen fria från dessa. Detta har utförts under flera tusen år fram till 1700-talet.  Gamla husgrunder vittnar om detta.

Idag är det djur och växter som tillämpar tekniken, t.ex. lövträd böjer sig åt sidan eller går en för tidig död till mötes. Vissa djur som katter och skator vistas i currylinjer, medans andra undviker de etc.

Fråga mig om ni är nyfikna Linjerna tas ut med hjälp av vinkelpekare.

Är man intresserad mer av currylinjer rekommenderar jag Erik Welamsons två böcker ´Currylinjer berör oss alla´ del 1 och 2. Det är Erik som lärt upp mig i detta mycket spännande ämne. Boken del 1 går att köpa via mig.

Läs gärna min blogg från en dag med Erik http://hammarverket.se/?p=963

Vädersträcken tas ut