December – adventsmys… men tyvärr endel snuva och… råttor! Blä!

Härliga decembermånad. Något speciellt är det allt… Hade ju gärna velat haft några minusgrader och frostklädda växter i trädgården. Allt blir så mycket vackrare! Just nu ser det inte så roligt ut i min trädgård i alla fall… men snart kanske!

I radio har jag pratat om adventsväxter. Här nämnde jag julrosen som är en av mina absoluta favoriter. Även julbegonian ´Tiine´ med nästan svarta blad, vanlig i Norge, står på min topplista. Julbegonia som tyvärr är väldigt svår att få tag på så här på 2000-talet. Min mormor hade alltid julbegonia… och utomhus blommade julrosorna stolt i rabatten. Så gör de nu även i min.

Långvarig snuva har dragit ner tempot rejält för mig… men nu börjar krafterna återvända! Dessutom har jag blivit expert på råttor! Så undrar ni något – fråga mig! Usch och fy, när det kommer flera av de, och det har det gjort till vår hönsgård.. men hokuspokus… med kunskap och ´jag ger mig inte´ syns de inte till längre! Skam den som ger sig!!! Hit är de inte välkomna igen! …Men det är advent och julen!

Adventskramar Stina

Julbegonia ´Tine´
Julbegonia ´Tine´

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.