Upplev Kilsbergskanten 17-18 augusti kl. 11-17 ´Änglar och inspiration´

Upplev Kilsbergskanten 2013.kilsbergen_webb2 (2)

Traditionellt tredje helgen i augusti, i år den 17 och 18:e, arrangerar Föreningen Kilsbergskanten besökshelgen “Upplev Kilsbergskanten”. Då håller traktens företagare, gårdsbutiker och andra kreativa människor öppet hus och visar sina verksamheter; med bland annat caféer, mat, loppis, hantverk, trädgård, byggnadskonst, upplevelser och äventyr! Lördag och söndag kl. 11-17.

I handelsboden finns i år många fina änglar att beskåda och inhandla. Även trädgårdsinspiration och annat erbjuds. Trädgårdsplanering och beskärning går såklart att fråga om! Hungrig? Då måste ni testa vår goda strömmingsmacka med trädgårdens örter mellan kl. 13-16. Vi har fiskat strömmingen själva 🙂

I år får vi besök av Kajsa Wargs Trädgård och städ med Britt-Marie Cederström i spetsen. Hon erbjuder kryddväxter och annat gott som plockas och görs lokalt från våra skogar och trädgårdar! Vi är också så glada över att Lisas växthus gästar oss med sitt mångfald av pelargonsorter. Varför inte provsmaka på pelargonkaka 🙂  I vår lilla by händer mycket – välkommen att hämta ett programhäfte!

Vidare; Vid 36 besöksställen, från Dormen i söder till Klunkhyttan i norr, kan man till exempel äta Stenugnsbakad pizza i Bäcklunda, pröva på yoga vid Lekebergsbro eller gå på berättarkonserten “Äkta barn” med Pernilla Sundin tillsammans med gitarrist Gunnar Hjorth, lördag kl. 14 i Hidinge nya kyrka.

En spännande konstutställning äger rum i Navet, Lekhyttans gamla skola. En charmig, gammal kulturbyggnad, i behov av kärleksfull omsorg och som nu renoveras av föreningen.

Dessutom kan man lyssna på Kulning från kyrktornet i Skärmartorp och i Vekhyttan finner man en samling utställare med inriktning ´hållbar byggnation och inredning´.

Till minne av Maja Malmgren, som gick bort i mars 2013, kommer Majas lerhus i Vekhyttan att visas av Lars Hansson, kl. 11.00 och 14.00 lördag och söndag. Maja var en av initiativtagarna till Vekhyttedagarna som sedan utvecklats till Upplev Kilsbergskanten.

Kilsbergen bildar gränsland mellan Värmland och Närke. Historiskt och kulturellt är det ett intressant område som både gömmer på minnen och utgör grogrund för nytänkande, Föreningen Kilsbergskantens målsättning är att utveckla bygden vi bor i och verka för att stärka sammanhållningen och få fler att upptäcka vår närmiljö. Vi vill att våra företag ska bredda sin marknad genom samverkan samt stimulera till nya företag. Vi vill slå vakt om ett varsamt och uthålligt nyttjande av Kilsbergskantens natur.

En förhoppning är att de kontrastrika mötena i området Kilsbergskanten ska bidra till ökad förståelse och en vilja att leva och verka med respekt för och i samklang med naturen, kulturen och varandra. Upplev Kilsbergskanten ger alla en möjlighet att upptäcka något av allt spännande och intressant som pågår i området och bidrar till att Kilsbergskanten och hela Lekeberg utvecklas och växer.

Programbladet för Upplev Kilsbergskanten, som även fungerar som en katalog året runt, finns tillgängligt på samtliga besöksställen samt i övrigt där turistinformation över området tillhandahålls. Det går även att ladda ner programbladet från www.kilsbergskanten.se

Det finns något för alla i denna vackra bygd! Varmt Välkomna till en upplevelsefylld helg!

Kramar Stina

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.