Juli – Värme, intryck och nytillskott! Öland, Kroatien, Hedemorahöns, anläggningar…

Vilken värme det blev under juli månad. Växterna har verkligen fått skiftningar i temperaturen. Liksom vi människor. Från värme, till kyla, till värme… Det tar på krafterna, i varje fall mina! och mycket löss på växterna blev det, och vattning! Men trots det har det hänt mycket;

Studiebesöket på Capellagården på Öland var inspirerande. En skola med ekologisk inriktning som verkligen ligger i tiden. Semesterresan till Kroatien bjöd på ett annat slags intryck med rent, klart vatten och stenar med ett historiskt vingslag. Trädet på bilden nedan var enormt, och hur kan ett fikon frö gro högt uppe på en mur? Plantskolorna i Kroatien var inte lika välvårdade som våra hemma i Sverige. Tyvärr kunde vi inte köpa med oss några växter hem eftersom vi flög, men jag tror nog att det hade blivit svårt att övervintra det stora olivträdet 🙂 Förresten längtar det nog väldans mycket ut på friland.

Sen har äntligen våra Hedemora höns kommit till oss! Sol, Måne, Stjärna och Blixten! De är såå fina och växer och utvecklas för varje dag. Tillsammans med kaninerna har de nog den finaste gården man kan ha. Tycker vi i alla fall. Vi sitter länge med kaffekoppen och tittar på våra nya familjemedlemmar. Det är rogivande. Nu har vi plockat mycket brännässlor som vi torkar och ger de på vintern. När första äggen kommer vet vi inte..! men vi längtar såklart!

Ett växthus har vi satt upp i juli månad. Fint blev det och mycket har hänt i den trädgården. En total ansiktsupplyftning. Det har varit jätte roligt att få följa. Men även fler trädgårdar har utvecklats och blivit klara. Mullhyttan, Fjugesta och Örebro blev det i Juli! I Fjugesta planterade vi 266 salvia ´Caradonna´, 266 Geranium ´Rozanne´, 199 Lythrum ´Robert´ och 342 st. blåsippor i en privat trädgård. Några stora träd och rosor blev det också. En trädgård växer fram på ett lite annorlunda sätt. Roligt även det att få följa.

Sommarkram från Stina

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.