Vår! härliga hektiska vår!

Mars månad bjöd på en rivstart i trädgården. Värmen slog till ordentligt, för att sedan backa tillbaka lite. Mycket trädbeskärning blev det på schemat – och ja – eftersom jag galet älskar träd, älskar jag även denna beskärningsmånad! Speciellt de dagar som solen tittat fram och det har den gjort vid flertalet tillfällen. Förra veckan var jag hemma hos ´farbror Gunnar´ och beskar hans Ingrid-Marie. Ett träd som Gunnar planterade 1961 efter inköp på Östansjö trädgård. Stort, vackert och friskt är det idag, 53 år senare! Efter jag beskurit klart bad jag Gunnar komma och ställa sig under trädet; – Kom och ställ dig här – titta! visst är det en vacker krona! Gunnar tittar på mig; – Du tycker om träd väldigt mycket väll!? OM jag gör! Ja!

Flera trädgårdsplaneringsuppdrag – från idé till färdig trädgård – är i fullgång! Återkommer runt detta!

Imorgon åker jag igen och hälsar på kollegorna på Östansjö Trädgård. I årsskiftet tog Mikaela och Eva över handelsträdgården och förverkligar nu sin dröm! Två duktiga trädgårdsmästare, så det kommer att bli kanon! Den 11 maj kommer jag att finnas där och vara med på deras stora invigningshelg! Jag är så glad att de är igång 🙂 Se bilder nedan!

Beskärningskurser ägde rum i mars månad, liksom en dag på Glanshammars trädgårdsdag, där bland annat Maj-Lis pratade om skadedjur.

En kväll på Tant Grön blev det också i mars. Min kollega Britt-Marie och jag pratade allmänt om vad vi sysslar med och vad som är aktuellt att tänka på i trädgården så här års. Det var ett glatt, härligt gäng som ställde många bra frågor! En trevlig kväll med andra ord.

Vår-Kram från Stina

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.