Currylinjer berör oss alla! En heldag tillsammans med Erik Welamson.

Mitt år började riktigt bra! I ett och ett halvt års tid har vi funderat på att kontakta Erik Welamson, även kallad ´Doktor Curry´. Nu slog vi till – Pierre och jag!

Min första kontakt fick jag med Erik då jag läste ett mycket fint reportage om honom i  tidningen Nära. Här fick jag läsa att det inte bara är människorna som påverkas av dessa linjer, utan även djur, natur och växter. Här vaknade jag till; om växterna och naturen påverkas så mycket, så bara måste jag fördjupa mig i detta!!! Gammal kunskap får inte gå förlorad! Ett träd som planteras i ett currykors växer snett för att undvika krysset, annars går det en säker död till mötes (då känns det rätt onödigt att plantera i ett kors). Katter och skator vistas i linjerna, till motsats mot hundar som undviker de.  Använder sig våra flyttfåglar av dessa linjer för att hitta rätt?

Våra förfäder kände väl till dessa linjer och undvek att vistas i de längre stunder. Gamla kyrkor är byggda efter linjerna. Det här är bara några exempel. Tyvärr tystades kunskap ner under ´häxeri-tiden´.

*                                                                            * * *

Jag ska berätta mer om vår dag tillsammans med Erik, men först några rader om currylinjer. Källa; Erik Welamson www.currylinjer.com

 

Erik och Stina - Currylinjer

Currylinjen kan ses som en halv meter bred osynlig vägg. På marken bildar den ett rutmönster som finns jorden runt. Hos oss är rutstorleken fyra meter. Vistas vi länge på en currylinje, eller ännu värre ett currykryss, förlorar vår kropp kraft. Vi arbetar sämre, vi sover oroligt. Currylinjen flyttar sig inte utan ligger fast. Det räcker med att vi flyttar stolen eller sängen en meter för att vi ska känna en tydlig förbättring i välbefinnandet.

Våra förfäder kände väl till currylinjer. Husen byggdes så att väggarna placerades i currylinjerna och på så vis blev rummet fritt från dessa. Detta har utförts under flera tusen år fram till 1700-talet.  Gamla husgrunder vittnar om detta. Idag är det djur och växter som tillämpar tekniken, t.ex. lövträd böjer sig åt sidan eller går en för tidig död till mötes. Bikupor som placeras i currykors ger mer honung etc. Vissa djur som katter och skator vistas i currylinjer, medans andra undviker de etc. Är man intresserad mer av currylinjer rekommenderar jag Eriks två böcker ´Currylinjer berör oss alla´ del 1 och 2. Se även Eriks hemsida – adress ovan.

*                                                                               * * *

Men så var det då dags för oss, Pierre och mig, att möta Erik och fördjupa oss ännu mera i linjerna. Hur går linjerna i vårat hus? Sover vi ok? – här hade jag ju mina aningar! Frågorna var många. Jag hade redan räknat ut att vårt hus inte var byggt efter currylinjer. Det kan man ta ut av vädersträcken. Nej, jag var säker på att vi skulle få möblera om en hel del, vilket jag såg framemot.

Så en solig vinterdag i januari hämtade jag upp Erik i stan. Solen sken och snön lös vit.  Jag kände mig som ett barn som skulle åka och hämta jultomten 🙂 Jag visste att jag skulle vara fast i området! Vi hann knappt ur bilden försen Erik sprang iväg till mitt favorit äpple träd! Mitt kära Filippa! – Det här står med all säkerhet i ett currykryss, säger Erik. Titta – stammen kröker sig och söker kraft vid sidan om krysset (se bild). Erik tar fram pekaren och visst gör trädet det! Jag fick känna med pekarna och var snabbt inne i ´matchen´. Förutom att pekarna gav utslag, kände hela kroppen att ett currykryss dränerar en snabbt på energi. Upprymd till max! Jag kan! Förresten ALLA kan!Erik

Vi fortsatte inne med att ta fram linjerna. En fåtölj sitter vi ALDRIG i – inte den på bilden. Fast den är perfekt placerad enligt ´Feng shui´. Minns att svärfar suttit där en gång, aldrig mer! Klart det var ett currykryss där. Vi har det inom oss. Vi känner vart det är skönt eller inte. Inte vill vi sitta på en plats där vi dräneras på energi? Vi sitter ju en stund för att hämta energi. Jag kan ge massvis med exempel från vår dag tillsammans.

Sovrummet var vi klart nyfikna på. Jag kan ju inte säga att vi sover bra den här familjen… Svaret? Linjer i sängen. En linje går – gick – rakt över min huvudkudde! Kan min återkommande, hemska migrän bero på detta? eller min tandgnissling? Vi flyttade sängen genast. Jag VILL vakna utvilad och fräsch! Värt att prova – eller hur?  En så enkel åtgärd. Det är fler saker vi ska experimentera med. Det återkommer jag till – Jag är fast!

När vi kände oss klara inne, fortsatte vi ute en stund. Fler svar uppdagades.

*                                                                             * * *

Att söka currylinjer tar galet mycket energi. Erik hade sagt det, men jag anade inte att jag skulle bli så trött i huvudet, så snabbt. Mycket pauser och mycket fika går det åt.

Vi fick även testa att mäta våglängden och riktningen på linjerna! Även det fixade vi 🙂 Återigen ALLA kan! Testa!

Stort Tack Erik för allt Du ger och delar med Dig <3 Det värmer!

Kram Stina

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.