Perioden med de fyra V:na – vackert, vitt och vila… och varför man blir sjuk!

Ute är det halkigt och snön vräker ner! Jag stannar inne och fortsätter mitt arbete vid datorn. Jag gillar att titta ut och se hur trädgården kläs i vitt. Det blir de tre v:na – Vackert, vitt och vila! Viloperioden är här men sakta, sakta kommer längtan till våren och med den trädgårdsdrömmarna och allt härligt jobb. Vilka projekt står på tur och i vilken ordning? Strukturera och planera så flyter allt på. Schemat för året är gjort!

Jag planerar just nu två kurser. Den ena är ympningskursen, som jag tycker är så rolig att ha varje år, och den andra är trädgårdsplaneringskursen. I år är planeringskursen via Adolfsbergs trädgårdsförening. Tjatar man riktigt länge på Stina så kan hon till slut inte motstå att köra en sådan kurs 🙂 Jag väljer att kalla den för ´inspirationsträffar´. Inspiration och diskussion! Mycket bilder och drömmar. Deltagarna har fått mejla mig bilder på sin trädgård, så jag vet vilka frågeställningar som ska behandlas. Utifrån detta, tillsammans med bilder och fakta, brukar det bli många inspirerande timmar.

Jag har även hunnit varit en del sjuk i höst och vinter. Feber och halsåkommor och på det problem med ett öga. Så på ögonakuten har jag tillbringat några dagar i jul. Men jag tror absolut att det finns en mening med dessa sjukdomsperioder, hur eländet det än är/har varit. Det är ju först då, en stressad företagare/förälder, tvingas stanna upp och reflektera; Vad är viktigt? I vilken riktning ska jag ta mig/företaget/livet framöver? Vad ska jag utveckla? och varför? Vad vill jag? Jag har i alla fall kommit fram till fler insikter och bestämt hur och vad jag ska utveckla, och vad jag vill/behöver jobba mer med. Ibland är livet tvunget att sätta ner foten, för att sedan gå vidare.

2015 ska bli ett fantastiskt år! Kram Stina

Nedan bilder på några av de böcker som jag just nu går igenom. Litteraturstudier = vila!

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.